Contactlenzen

Draag je een bril? Of heb je het idee dat je het niet meer zo scherp ziet? Dan kunnen contactlenzen wel eens een mooie optie voor je zijn. Contactlenzen zijn kleine lensjes die je in je ogen stopt en deze drijven dan op de traanfilm van je oog. Contactlenzen breken het licht zodat het licht netjes op het netvlies valt waardoor je alles weer goed ziet.

Heb je nog niet eerder contactlenzen gedragen, dan zal je deze eerst moeten laten aanmeten door een contactlensspecialist. De contactlensspecialist kan door verschillende metingen achterhalen welke sterkte je nog hebt en welk type lens en materiaal het beste voor je geschikt is. De meeste kiezen tegenwoordig voor zachte lenzen in plaats van harde lenzen omdat deze lenzen fijner zitten en je ze sneller vervangt voor een nieuw paar. In sommige gevallen is een oog of zijn ogen beter te corrigeren door middel van harde lenzen, maar de meeste mensen kunnen voor zachte lenzen kiezen.

Of je nu een cilinder nog hebt of je hebt problemen met het kijken in de verte of op leesafstand, het is allemaal wel te corrigeren door middel van sferische, torische of multifocale contactlenzen.

Contactlenzen kun je bij de opticien, in een optiekzaak of bij één van de optiekketens kopen, maar wil je echt voordelig uit zijn dan is het goed om te weten dat ze online voordelig aan te schaffen zijn. Online je contactlenzen bestellen zal je jaarlijks veel doen besparen op de aanschaf van lenzen. Waarom zijn de merk contactlenzen die je online koopt zoveel voordeliger dan bij de opticien, terwijl dit exact dezelfde contactlenzen zijn? Dit komt omdat bij de prijs die je bij de opticien moet betalen, daar zit ook de afschrijving van de luxe winkel in en de afschrijving van de apparatuur die de opticien heeft staan. Wil je daar niet aan mee betalen en gaat je het uiteindelijk alleen om de lenzen? Dan kun je de lenzen beter online bestellen, want daar schaf je exact dezelfde lenzen en merken aan als bij de opticien alleen dan zonder al die toeslagen. In sommige gevallen kan het verschil zelfs tot 70% oplopen.

Ook zit er een groot verschil in de prijs van lenzenvloeistof en deze is online ook vaak goedkoper dan dat je deze bij de opticien aanschaft. Het makkelijkste is om bij je contactlenzen een all in one lenzenvloeistof te gebruiken om je lenzen in te bewaren, te reinigen en te desinfecteren.